Salina Cacica

Localitatea Cacica (în nord-estul României, în regiunea istorică Bucovina, la 18 km de oraşul Gura Humorului şi la 40 de km de oraşul Suceava Cacica se afla la 9 km de Solca, pe DJ 209 spre Suceava.
Micro-muzeu cu exponate specifice mineritului în sare - micro-muzeu etnografic - capelă romano – catolică veche de peste 200 de ani - bazin cu saramură - o sală de dans - o cameră cu utilaje miniere După o muncă titanică, în 1791 este deschisă Salina Cacica. Sunt 8200 galerii, armate cu lemn, în bună stare şi astăzi, după mai mult de 200 de ani. Pentru exploatarea şi scoaterea sării la suprafaţa nu sunt folosite utilajele şi nici vagonetele. Singura cale de acces sunt treptele de lemn.

© CERC - Filiala Suceava
aprilie 2009
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web. Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.